Sverigedemokrat vill utvisa svenskfödd gärningsman

Posted on 23 november, 2009

15


 

Sverigedemokraternas kommunfullmäktige och partisekreteraren Jens Leandersson skriver om den våldsamma händelse som inträffade i Kristianstad förra veckan där en kvinna blir brutalt misshandlad. Den misstänkte ex-pojkvännen har rötterna i Irak även om han är född i Sverige. Utvisning är enligt Leandersson det ända rätta och menar på att ”Allt annat är inhumant”

Jag skulle vilja ta er Sverigedemokrater på allvar, men kan inte sluta undra när skall ni börja föra en realistisk politik? Allt om ofta kopplar ni Sveriges samhällsproblemen till folk med utländsk bakgrund, som om detta konstaterande är er lösning på våld och kriminalitet. Ett vanligt konstaterande är att med islam kommer våldet. Vad spelar det för roll var folk kommer ifrån när problemen ändå uppstår i Sverige? Ta ert ansvar och bete er som politiker om detta nu är vad ni vill syssla med framöver.

 Sådana monster borde inte få gå löst i samhället.”   – Nej jag håller med fullständigt, men varför är det bättre att monstret får gå lös i ett annat lands samhälle – Var är ert globala tänkande? Blir allt mer humant bara för att monstret inte längre är kvar i Sverige?

 Att brottsligheten är hög och syns så tydligt i invandringsbefolkade områden beror på att politiken som styr arbetet för motverkande av brottsligheten inte fungerar. Bristerna ligger på institutionell nivå och inte hos en enskilda personen. Även om individen begår brottet, krävs det att myndigheter gör sina jobb för att motverka att det sker igen. Fallet i Kristianstad skulle ha hindrats om polisen plockat in killen efter anmälan mot honom veckan tidigare då han våldtagit samma tjej som han nu åter har misshandlat. Men killen fick gå lös och flickan betalar nu ett högt pris för det.

 Jag förnerkar inte att det finns svin i det svenska samhället, men att utvisa de som har utlandsklingande namn tyder på en brist av intresse för att stödja folket som bor här. Det är en för enkel lösning på ett stort problem och ger ett oseriöst intryck av Sverigedemokraterna som parti.

 Varför kan ni inte föras en realistisk debatt om vad ni vill göra för att stärka samhället?

 Det är inte bara skrämmande att ett parti som Sverigedemokraterna skall kunna styra i Sverige med en så kortsiktig politik. Det är lika skrämmande att folk kastar bort sina röster utan att bry sig om vad partiet står för. Ni röstare som nu stödjer SD, stödjer inget annat än ett missnöjesparti, d.v.s duktiga på att peka på brister, men handlingsförlamade när det väl gäller. Jag tycker det är på tiden att ni som vill rösta på SD tar och sätter lite press på dem innan nästa val och tar reda på vilka kreativa och realistiska lösningar de har.

 /Erica Nilsson, Upptakt

 http://www.kristianstadsbladet.se/article/20091120/KRISTIANSTAD/711219994/1338