Nu kör vi!

Posted on 3 februari, 2010

2


Valkampanjen inför riksdagsvalet 2010 har dragit igång. För första gången har vi två politiska block, två allianser, som i tv-debatter börjat strida om väljarnas röstar. Men, det är inte bara det som gör det här valet unikt. Vi riskerar att få Sverigedemokraterna i riksdagen och debatter präglade av rasistiska uttalanden, muslimhat och assimilering – inte en förbättrad integration. Vi som inte vill diskutera utifrån ett vi och ett dom, som vill ha en öppen, vass och konstruktiv integrationsdebatt och ta vara på Sveriges mångfald så att möten människor emellan kan bidra till samhällsutveckling, vi har 227 dagar på oss.

Här på upptakt.nu kommer en artikelserie att löpa fram till valdagen – med ett nytt tema för varje månad. Inläggen kommer skrivas av Upptakt, gästskribenter och personer med ett intresse för frågorna. Februari månads tema är islam och hur debatten förs kring muslimer, nästa månad diskuterar vi bostadssegregation.  Vill du skriva ett inlägg på upptakt.nu? Maila oss!

Tips på kommande aktiviteter:

  • Immigrant-institutet arrangerar den 9:e februari en konferens om globalisering och islamofobi. Mer information om det finner ni här.
  • Den 20:e februari arrangerar Sverigedemokraterna har fel, ett folkutbildningsprojekt inom EXPO, ett forum för alla oss som motsätter oss Sverigedemokraternas politik. Upptakt, SD-bluffen, LO distriktet Stockholm och ABF  är medarrangörer och tillsammans samlas vi i ABF-huset för att lyssna på intressanta föreläsningar och peppas inför valet. Mer information hittar du här.

NU kör vi!

Jenny, Upptakt


Annonser