Gästinlägg av Sina Faroghi, ordförande för Ungdom mot Rasism – Storgöteborg

Posted on 10 februari, 2010

8


ISLAMFIENTLIGHET HAR BLIVIT ETT SÄTT ATT SKILJA MÄNNISKOR FRÅN SVENSKHET

Ända sen rasismen släppts in i det politiska finrummet har islam och den påstådda islamismen i Sverige blivit till verktyg för att segregera muslimer i samhället. Islam används i retoriken för att uttrycka icke svenskhet och på detta sätt skilja dessa människor från ”svenskar”. Genom att hacka ner på islam har man kunnat hitta bakvägen till att hacka ner på invandrare då islam var någonting som med invandringen kom till Sverige.

Genom olika halvkorrekta påståenden och opålitliga källor målar rasistiska och främlingsfientliga partier, men även några av de etablerade partierna, ut muslimer till grunden för de integrationsproblem som finns i samhället idag. Man tar visserligen integrationsdebatten, men detta gör man på fel sätt så att det istället blir segregationsdebatten. Det saknas all form av respekt och man glömmer att det är människor man pratar om.

Islam har över 1.3 miljarder utövare i över hela världen, majoriteten av dessa personer är schyssta. Inte är det möjligt att majoriteten eller ens en stor del av dessa är fundamentalistiska terrorister eller personer som ”icke kan bete sig”. Detta tyder endast på att rasisterna icke har haft ett riktigt samtal med en muslim och saknar en social cirkel av mångfald. Jag tycker detta i sig är synd, Röda korset har en väldigt fin hjälpinsants där man kan lära känna nyanlända invandrare, detta borde vara någonting för dessa människor.

Personligen känner jag många muslimer så som kristna, själv är jag ateist. De största sätten islam kommer till synes i samhället är i huvudsak tre saker, ett är icke konsumptionen av griskött, två är all medial uppmärksamhet om terrorister som använder islam som verktyg för sina egna ändamål, och tre är debatten om förbud av burka.

Debatten i sig är infekterad så länge man för den på detta sätt, istället för att hävda: ”vi ogillar människor som inte kan bete sig” säger man ”vi ogillar muslimer som inte kan bete sig”. Detta ökar bara känslan av att man inte hör hemma i samhället, känslan av maktlöshet och utanförskap – och detta i sig leder till större segregation och hat i vårt svenska samhälle.

Det är dags att Svenska folket säger nej till rasismen, och att Göteborg

tar rollen som flaggskeppet för ett icke rasistiskt Sverige.

Sina Faroghi

Ordförande Ungdom mot Rasism Storgöteborg

Posted in: Uncategorized