Studiecirkelmanifestation i Göteborg 18/9

Posted on 11 augusti, 2010

2


Vi tror på tolerans istället för intolerans.

Vi tror på kunskap istället för fördomar.

Vi tror på hopp istället för hat.

Den 18:e september anordnar föreningen Upptakt och folkbildningsprojektet Sverigedemokraterna har fel en studiecirkelmanifestation klockan 11:00-12:00 på Drottningtorget.

Under manifestationen samlas alla vi som har tröttnat på den främlingsfientlighet, rasism och det hat som extremhögern sprider. Tillsammans visar vi att vi är många som tror att det är genom kunskap och folkbildning som vi stoppar rasismen. Och inte genom våld eller tystnad.

Talare vi manifestationen: Alexander Bengtsson, utbildningschef på Expo och författare till boken ”Sverigedemokraterna har fel”, Sara Duarte och Jenny Bedin från föreningen Upptakt. Alla antirasister som motsätter sig våld som arbetsmetod är välkomna vid studiecirkelmanifestationen.

I februari i år hölls en liknande manifestation i Stockholm. Då samlades ett 70-tal personer i 13 minusgrader. Det rekordet ska givetvis vi Göteborgare klå! Dra med dig vänner och bekanta så ses vi! Arrangör: Föreingen Upptakt och Folkbildningsprojektet Sverigedemokraterna har fel.

/Jenny & Sara

Annonser
Posted in: Uncategorized